Så er det blevet tid til at komme afsted, heldigvis skulle vi først flyve fra Billund kl. 12.10, så det er helt menneskeligt dagen efter juleaften. Både for os, men også for Mettes forældre, der er søde og køre os igen. Check ind gik rigtig nemt. Vi sprang lige køen over, da Rasmus efterhånden har fløjet så meget med arbejde, at vi er blevet Sky Priority medlemmer, og derfor kunne gå direkte til skranken uden om køen.

Fly turen fra Billund til New York gik via Amsterdam og London.

Begge steder med ca. 2 timers skift. Burde være nok til evt. pas køer osv.

Ved begge mellemlandinger, landede vi før tid, og med kun få mennesker i lufthavnene pga. 1. juledag var der rigelig tid til skiftene, og de havde også tid til at checke os ekstra godt, for både ting på kroppen og narkotika i taskerne.

Mens vi ventede ved gaten i Londan blev vi kaldt op over højtalerne.

Der havde været lidt bøvl med at vælge sæderne hjemmefra, så Mette var sikker på vi nu skulle have at vide at vi ikke kunne sidde sammen alligevel. Rasmus tænkte dog mere positivt. Heldigvis viste det sig at Rasmus fik ret, for da vi kom hen til skranken fik hun vores billetter, tastede en masse ind og sagde “Merry Christmas, I have given you better seats”. Da vi stadig havde Sky Priority billetter måtte vi gå ombord på flyet først, og alle de andre der også havde rejst sig, måtte pænt vente. Vi havde fået plads 4B og 4C, og Mette var lidt spændt på, om vi så kom til at sidde sammen. Da vi kom ind i flyet blev vi vist hver vores vej, men stewardessen sagde at vi mødtes på midten…..heldigvis.

Vi var blevet opgradet til Busniess Elite Class, med hver vores kæmpe sæde der kan ligges helt ned.

Inden vi overhovedet var kommet i luften, og mens alle på Economy klasse kom ind i flyet fik vi tilbudt både champagne, øl og juice…. selvfølgelig serveret i rigtig glas. Til hver sæde var der en dyne, en rigtig hovedpude og en toilettaske fyldt med alt muligt udstyr og store hovedtelefoner. Der gik heller ikke længe før stewardessen kom rundt og udleverede et menukort, hvor vi skulle hvilken 1 ret, 2 ret, hovedret og dessert vi ville have. Så var vi efterhånden klar til at lette. Lidt sjovt at prøve at sidde så langt fremme i flyet, hvor det ikke larmer nær så meget. Inden vi lettede, kom der en stewardesse hen, og spurgte om en af os lige ville følge med, da en af vores kufferter havde mistet sit bagage mærke, så de skulle være sikre på at det var vores, inden den kom ombord. Godt vi har mærket dem tydeligt med navn!!!

Godt oppe i lufte begyndte de at servere. Som det første kom de rundt med varme klude, så vi kunne få tørret fingrene af inden servering. Derefter kom de rundt med små duge, som blev lagt på vores klap-op-bord. Først startede vi med en en snack med en lille porcelænsskål med nødder og valgfri drikkevarer. Så startede madserveringen. Rasmus havde valgt at få en suppe, så han fik serveret en onion creme soup, asparges med syltede rødløg, laks på en brød-ting, dressing og brød hvor de kom rundt med en kurv med flere forskellige slags at vælge i mellem, dertil et glas hvidvin, hvor han kunne vælge mellem flere slags, som han kunne prøvesmage inden han valgte (billedet herover). Mette sprang suppen over, og fik i stedet en salat mellem laksen og hovedretten.

Mette fik en kold anretning til hovedret med store rejer, grillede asparges, æg og en bøf. Rasmus fik mørbradbøf med dampet spinat, kartoffelmos og pebersovs, dertil rødvin, hvor han igen kunne vælge og prøvesmage. Og selvfølgelig spiste vi med rigtig bestik (ikke plastik).

Til dessert fik Mette en gang ost med frisk frugt, og Rasmus fik en chokolade tærte, og så var bunden også lagt godt og grundigt. Så nu var det tid til at hvile. Mette lagde sæde helt ned og tog en lur på 4 timer. Rasmus lige en film før han også lagde sig ned og sov.

For første gang, prøvede vi at lande efter en lang tur næsten udhvilede…. det kunne den amerikanske Border Control så hurtigt lave om på. Selvom vi kom ud af flyveren som nogle af de første, ventede en meget lang kø ved pas kontrollen. Det tog 2,5 time at komme igennem paskontrollen. I modsætning til sidst vi var her ovre, blev vi mødt at en venlig mand i uniform, der smilede og lavede lidt sjov med os, i forhold til hvordan vi så ud nu, i forhold til i vores pas. Resten af vejen ud af lufthavnen gik også rimelig hurtig. Da vi har været her en enkelt gang før, viste vi lidt om hvordan togene fungere, så turen ind til hotellet gik også fin, selvom vi måtte vente lidt på nogle stationer, da kl. efterhånden var blevet mange. Klokken var blevet 1.30 inden vi nåede hotellet (selvom vi landede før tid kl. 20.30), og heldigvis var vi ventet. Manden i skranken, kommenterede da også at vi kom så sent, og da vi fortalte at det havde taget 2,5 time i lufthavnen, sagde han også “var i alverden de dog havde lavet”.
Vores værelse er ikke kæmpe stort, men der er alt det vi skal bruge, inkl. køleskab og microovn og en god seng, og så er der pænt og rent. Godnat